Čovek koji je stvorio Vinariju Trišić

Momčilo je bio među pionirima srpskog inžejerstva koji su se otisnuli u daleke zemlje šireći slavu domaćeg znanja i vrednoće. Potom je odlučio da stečeno iskustvo primeni u svojoj državi, što je učinio stvorivši veoma uspešnu kompaniju, koju je odlaskom u penziju prepustio svojim naslednicima.

Za našu priču je od ključnog značaja to što je kao ponosni suprug, otac i deda uspeo da, kroz obnavljanje predačkog vinograda, svojim potomcima povrati u život zamrlo prošlo vreme kada su njihovi preci gajili grožđe i spravljali rujna vina, koja su sa ponosom točili na svojoj Krsnoj slavi Svetome Trifunu.

Od kada je prvi put zamislio san o svom vinogradu pa do trenutka kada je 2008. godine položio u zemlju svojih predaka prve čokote prošli su dani, godine, i po neka decenija. Taj zasad je u međuvremenu potpuno stasao u hladu šumarka stoletnih hrastova, koji se zaštitnički nadvija nad Trišinim vinogradom.

Zahvaljujući svom osnivaču i njegovom složnom timu, čiju okosnicu čini uža i šira porodica, Vinarija Trišić je za relativno kratko vreme postala sinonim za vrhunski kvalitet domaćeg vina.