Tradicija & Posvećenost & Tehnologija

Odabir zemljišta za podizanje vinograda jedna je od ključnih tačaka priči o pravljenju vina vrhunskog kvaliteta. U slučaju Vinarije Trišić ta potraga je zapravo bila „povratak kući“, jer je najsavremenija agrotehnologija potvrdila da su upravo preci vlasnika naše vinarije generacijama gajili vinovu lozu na zemljištu koje ima sve predispozicije da pruži kvalitet roda koji može da omogući spravljanje vina elitnog kvaliteta. Zato je po ekspertskim savetima i izvršena selekcija vrhunskih sorti vinove loze najpogodnijih za dato zemljište, kao i najboljih sadnica tih sorti.

Sam proces spravljanja vina u Vinariji Trišić organizovan je uz punu posvećenost i besprekornu primenu standarda najvišeg kvaliteta u svim aspektima zaštite i nege vinograda, ručnog orezivanja i berbe plodova, zatim njihovog odgovarajućeg skladištenja, pa sve do samog pravljenja vina uz primenu inovatine tehnologije i najnovijih znanja.

U tom kontekstu, probirljivim uživaocima srpskih vina omogućujemo da u našim vrhunskim vinima iskuse punoću autentičnosti i snagu tradicije podneblja na kojem se ta vina prave. U tom cilju, naša vina u miru odmaraju i do tri godine vrhunskim barik buradima, koja se prave po savremenoj svetskoj tehnologiji, ali od drveta koje je raslo, stasalo i obrađeno isključivo na teritoriji naše zemlje.